Veehouderij
Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland, Duitsland, Internationaal

VIB

Lauwers 14, 9405 BL ASSEN
+31592614265

Kernactiviteiten

VIB is een internationaal onafhankelijk adviesbureau voor de moderne melkveehouderij. Als onafhankelijk adviseur kijken wij naar het hele bedrijf en de bedrijfsprocessen. Ons doel is om de ondernemer of onderneemster inzicht te geven in zijn/haar bedrijfsprocessen zodat zij zelf inzien waar verbeteringen te realiseren zijn.

Hoofdkantoor

Assen

Aantal landen waar bedrijf actief is

Nederland
Duitsland
Canada
Roemenië

Over ons

VIB is een onafhankelijk adviesbureau en werkt voor melkveehouders in Nederland, België, Duitsland, Roemenië en Canada. Door haar brede kennis werkt VIB tevens samen met verschillende partijen die werkzaam zijn in de melkveehouderij. Enkele voorbeelden hiervan zijn mengvoerbedrijven, leveranciers van supplementen, dierenartsen en loonwerkbedrijven.

Missie / Visie

VIB is dé sparring partner voor de moderne melkveehouder. Wij geloven in het vinden van oplossingen in de praktijk, niet in theorie. Als onafhankelijk adviseur kijken wij naar het hele bedrijf en de bedrijfsprocessen. Ons doel is om de ondernemer of onderneemster inzicht te geven in zijn/haar bedrijfsprocessen zodat zij zelf inzien waar verbeteringen te realiseren zijn.

Vaak worden problemen opgelost “for the time being”, maar de oorzaak van de problemen blijft in stand. Deze oorzaak kan voortkomen uit verschillende processen op het bedrijf. We kijken dus naar zowel de bron als de onderlinge verbanden tussen de processen die op het bedrijf spelen. Dit brengen we in beeld door middel van indexen, die zowel cijfermatig als in grafiek/plaatjes gepresenteerd worden. De hoeveelheid info wordt teruggebracht tot één eenvoudig leesbaar A-4tje per Index. Wij gaan uit van de ondernemer, daarom is het advies praktijkgericht.

Historie

VIB is een internationaal onafhankelijk adviesbureau voor de moderne melkveehouderij. Vanuit de filosofie “structurele verbeteringen van bedrijfsresultaten” is VIB in 1987 ontstaan onder de naam Veeteeltkundig Ingenieurs Bureau.

Wat begon met expertise op het gebied van veevoeding is uitgegroeid tot een adviesbureau die het vernieuwende adviesconcept IndeXboeren heeft ontwikkeld. Met dit adviesconcept, waarin de bodem, voer en koe centraal staan, ondersteunen wij de agrarisch ondernemer.

VIB ontwikkelde het adviesconcept Indexboeren om melkveehouders meer inzicht te verschaffen in de processen die zich op het melkveebedrijf afspelen. Met meer inzicht in deze processen kun je sneller en beter inspelen op wijzigende omstandigheden. De visie van VIB is al ruim 30 jaar om het proces zodanig te beïnvloeden, zodat de oorzaak weggenomen wordt. Dit is niet altijd de snelste en makkelijkste route, maar uiteindelijk wel de meest duurzame.
Share
VIB
Food AgriFoodMatch
AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Weigeren