Overijssel

J.S.Polak Koninklijke Specerijenmaalderij b.v.

Broekslagen 16, 8331 TJ STEENWIJK
+31521514040

Kernactiviteiten

J.S. Polak is een betrouwbare en innovatieve leverancier voor de levensmiddelenindustrie, in geheel Europa op het gebied van smaak op basis van kruiden en specerijen. Sinds 1854 is J.S. Polak een erkend ‘specerijenspecialist’ in met name de koek- en banketsector.

Over ons

De toegevoegde waarde van J.S. Polak is samen te vatten tot één definitie: kwaliteit. Van het product, van onze organisatie en van onze service en flexibiliteit. De kwaliteit van onze producten bewaken wij in eigen beheer. Van het selecteren en importeren van de ruwe grondstoffen tot en met het verwerken en verpakken van de producten. Wij laten niets aan het toeval over.

Onze specialisten volgen met een kritisch oog het totale proces waardoor wij u alle garanties kunnen bieden die u wenst en nodig heeft.

Dankzij een ruime, goed geconditioneerde voorraad zijn wij in staat om snel te kunnen leveren tegen marktconforme prijzen. Onze expertise op het gebied van kruiden en specerijen en onze ervaring in uw branche vormen de basis waarmee wij u optimaal kunnen ondersteunen. Met hoogwaardige leveringen en specifieke adviezen.

Historie

In 1854 startte de heer J.S. Polak in het centrum van Steenwijk een regionaal opererende groothandel en productie van specerijen, noten en zuidvruchten. De ambachtelijke bakker was de doelgroep. Drie generaties Polak hebben het bedrijf 117 jaar lang geleid. In 1973 verhuisde het bedrijf naar een industriegebied aan de rand van Steenwijk en opende daar een moderne maalderij. De heer J.J. Draaisma volgde de 3e generatie Polak op als directeur/eigenaar. Vanaf dat moment werd afscheid genomen van de activiteiten als groothandel en legde het bedrijf zich toe op het malen en mengen van koek- en speculaaskruiden en kaneel. In 1979 kreeg ons bedrijf het predikaat “Koninklijk” toegekend door Hare Majesteit Koningin Juliana. De naam veranderde in J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij B.V.

In 1993 heeft Jac Sars het bedrijf overgenomen. Mede dankzij het continue investeren in de meest moderne productietechnieken heeft het bedrijf in de afgelopen jaren een sterke groei meegemaakt. Deze groei werd grotendeels gerealiseerd door meer volume bij bestaande klanten en het aanboren van nieuwe afzetmarkten in andere Europese landen. In Nederland is J.S. Polak al jarenlang marktleider in de bakkerijsector.

Door het gestaag groeien van ons bedrijf en de steeds hogere eisen op het gebied van productie en voedingsmiddelen, is besloten de productie aan te passen. In 2007 is op de bestaande locatie een nieuwe maalderij in bedrijf genomen. Deze uitbreiding stelt ons in staat de komende jaren aan de vraag vanuit de markt te voldoen.
Share
J.S.Polak Koninklijke Specerijenmaalderij b.v.
Food AgriFoodMatch
AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Weigeren