Veehouderij, Diervoeding/Feed
Overijssel

De Eendracht U.A.

Lichtmisweg 7 , 7954 PL Rouveen
+31 522 291 225

Kernactiviteiten

‘De Eendracht’ U.A. is een zelfstandige veevoeder coöperatie met als kernactiviteit het inkopen van grondstoffen en het vermarkten van goed krachtvoer, voorzien van een doeltreffende begeleiding en goed advies m.b.t. rundveevoer en pluimveevoer. Dit resulteert in voortdurend verbeterde technische en economische resultaten voor onze afnemers.

Hoofdkantoor

Rouveen

Over ons

Bij De Eendracht zijn de aangesloten boeren eigenaren van de onderneming. Daarom zijn hun belangen leidend in alles wat wij doen. Wij hebben de missie om duurzaam waarde voor onze leden te creëren. Dit doen we door ondersteuning met veelal bedrijfsspecifieke samenstellingen voor het bereiken van een optimaal resultaat. De waarde van onze onderneming willen wij verhogen door onze marktpositie in met name de rundveehouderij geleidelijk en rendabel te laten groeien.

Missie / Visie

Bij veevoeder coöperatie de Eendracht zijn de aangesloten boeren eigenaren van de onderneming. Daarom zijn hun belangen leidend in alles wat wij doen. Wij hebben de missie om duurzaam waarde voor onze leden te creëren. Dit doen we door ondersteuning met veelal bedrijfsspecifieke samenstellingen voor het bereiken van een optimaal resultaat. De waarde van onze onderneming willen wij verhogen door onze marktpositie in met name de rundveehouderij geleidelijk en rendabel te laten groeien.

Historie

De Eendracht is ontstaan uit de vroegere coöperatie ‘Hoop op Samenwerking’. In de agrarische gemeente Staphorst heeft veevoer altijd een belangrijke rol gespeeld. In de begin jaren van de vorige eeuw werden twee veevoedercoöperaties opgericht: ‘De Hoop’ in Staphorst en ‘De Samenwerking’ in Rouveen. In 1903 werd Aan- en Verkoopvereniging ‘De Samenwerking ’ opgericht door Albert Timmerman (1864-1927). In 1907 werd de Coöperatieve Landbouwvereniging ‘De Hoop’ te Staphorst opgericht, met als doel het gezamenlijk aankopen van bedrijfsbenodigdheden. De eerste voorzitter was Jan Hattem Klaaszoon. Deze Timmerman en Klaaszoon hebben ook de zuivelcoöperatie CZ Rouveen opgericht.

In Rouveen werd de coöperatie aan de Dedemsvaart gebouwd, zodat de grondstoffen gemakkelijk per schip konden worden aangevoerd. In Staphorst verrees coöperatie ‘De Hoop’ op de plek waar tegenwoordig de Welkoop is gevestigd. In 1990 zijn beide coöperaties gefuseerd tot Coöperatie ‘De Eendracht’. Het veevoer wordt nu geproduceerd aan de Lichtmisweg in Rouveen. En in 1998 werd de Welkoopwinkel in Staphorst geopend.

Van de geschiedenis van de veevoedercoöperaties in de gemeente Staphorst is door H. Dunnink en K. Brakke een uitgave gemaakt ter gelegenheid en herdenking van 100 jaar veevoedercoöperaties in de gemeente Staphorst. Deze uitgave is verkrijgbaar bij de historische vereniging Staphorst.
Share
De Eendracht U.A.
Food AgriFoodMatch
AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Weigeren