Overijssel

Brinkers Food BV

Marssteden 58, 7547 TD Enschede
+31534282725

Kernactiviteiten

Brinkers is een van 's werelds meest toonaangevende producenten van een breed scala aan hoogwaardige, conventionele en biologische chocopasta's. Het bedrijf, gevestigd in Enschede, is meer dan 125 jaar geleden opgericht. Brinkers wordt algemeen erkend als een echte en unieke specialist in chocoladepasta's met de hoogste BRC-/IFS-certificering en is daarnaast volledig UTZ en biologisch gecertificeerd.
Onder de merknamen 'La Vida Vegan' en 'So Vegan So Fine' is Brinekrs leider in de categorie Organic Chocolate Spreads en heeft het bedrijf door de jaren heen met succes merken ontwikkeld in elk segment van de internationale markt.
Het familiebedrijf is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, mede dankzij de hoge productkwaliteit, innovatie, hoge leverbetrouwbaarheid en het steeds populairder worden van biologische en vegane voeding. Een verdere groei binnen het biologische segment zal zeker bewerkstelligd worden. Brinkers telt 70 werknemers uit 16 landen die met veel plezier en toewijding bijdragen aan het succes van het bedrijf.

Hoofdkantoor

Enschede

Aantal medewerkers nationaal

70

Over ons

Brinkers is een van de belangrijkste producenten ter wereld van een breed assortiment conventionele en biologische chocoladepasta’s van hoge kwaliteit. Het bedrijf, gevestigd in Enschede, Nederland, bestaat meer dan 125 jaar en wordt wereldwijd erkend als een unieke specialist in de chocoladepasta categorie.

Historie

Brinkers Food is in 1889 opgericht door Bernardus Brinkers en is van oorsprong een klein bedrijf dat handelde in margarine. In die tijd werd margarine gebruikt als vervanging voor de duurdere boter. In 1927 werd de eerste margarine fabriek van Brinkers geopend in Zoetermeer.

Kort na de Tweede Wereldoorlog, begon 1 van de zonen van Brinkers een nieuwe onderneming waarin een compleet nieuw product werd geïntroduceerd: gekoelde cacao boter onder de naam Choba. Dit product is de eerste chocoladepasta ter wereld die op de markt is gebracht! Tot op de dag van vandaag is Choba nog steeds een bekend product op de Nederlandse markt. In het begin van de jaren ’60, is Choba doorontwikkeld tot Nusco, de klassieke 13% hazelnoot chocoladepasta. In 1993 werd er een nieuwe fabriek gebouwd in Enschede, Nederland, waarbij de nieuwste technologie zijn geïmplementeerd en de productie voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

De laatste 25 jaar is dit familiebedrijf gerund door de vierde generaties Brinkers: het zeer ervaren management team en de groep van loyale en toegewijde werknemers werken nauw samen, klaar voor de uitdagende toekomst in de steeds veranderende wereld van de productie van voedingsmiddelen. De ambitie is helder: de succesvolle formule van het familiebedrijf laten groeien. Dit doen we door het bieden van zowel flexibiliteit als de focus op het bereiken van de hoogste kwaliteitsstandaarden en duurzaamheid, ondersteund door een no-nonsense stijl van leidinggeven.

Brinkers, bekend om haar innovatieve vermogen binnen de categorie van chocoladepasta’s, produceert naast conventionele pasta’s ook een breed scala aan biologische chocoladepasta’s. Toonaangevend is ‘It’s My Life’, waarmee Brinkers leidend is binnen de biologische chocoladepasta categorie.

Brinkers heeft de afgelopen jaren met veel succes nieuwe merken ontwikkeld in elk segment van de (inter)nationale markt:
Share
Brinkers Food BV
Food AgriFoodMatch
AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Weigeren