Noord-Holland, Overijssel

Apollo Vredestein B.V.

Ir. E.L.C. Schiffstraat 370, 7547 RD ENSCHEDE
+31534888888

Kernactiviteiten

Apollo Vredestein B.V. maakt onderdeel uit van Apollo Tyres Ltd uit lndia. Apollo Tyres is een multinational met kantoren en productielocaties in onder meer India, Zuid-Afrika en Nederland. Het is een jonge, ambitieuze en dynamische organisatie die trots is op haar unieke identiteit. Het hoofdkantoor is gevestigd in London.

Het Nederlandse Apollo Vredestein B.V. heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige banden onder de merknamen Apollo en Vredestein. Dit gebeurt via een uitgebreid internationaal netwerk van eigen vestigingen in Europa en Noord-Amerika.

Hoofdkantoor

Amsterdam

Aantal medewerkers nationaal

1600

Aantal medewerkers nationaal + internationaal

16.000

Over ons

Vredestein
Het merk Vredestein bestaat al ruim honderd jaar en heeft zich in die jaren ontwikkeld tot een premium merk in de bandenindustrie. Onder deze merknaam verkopen wij onder andere personenwagenbanden, banden voor agrarische en industriële toepassingen en banden voor tweewielers. Een belangrijk deel van onze autobanden wordt ontworpen door het Italiaanse designhuis Guigiaro.

Apollo
Het merk Apollo is het mainstream merk van ons bedrijf met OE-aspiraties in Europa (eerste montage). Onder deze merknaam verkopen we personenwagenbanden in een groeiend aantal Europese landen. Onze omzet realiseren wij voor het overgrote deel buiten Nederland. Een deel van de producten wordt onder ons toezicht geproduceerd bij partners in India en Thailand. Wij hebben zodoende vaste voet in diverse landen in het Verre Oosten. Alerte interactie met een veeleisende markt vraagt om teamgeest, kwaliteit en flexibiliteit van onze 1800 medewerkers. Hun resultaatgerichte instelling is de kracht van Apollo Vredestein B.V.

Missie / Visie

Visie
Apollo Vredestein is een flexibele en marktgerichte organisatie die focust op voortdurende innovatie en optimale benutting van competenties, gericht op verbetering van de bedrijfsprestatie en ontplooiing van talent als bron voor een succesvol beleid.

Missie
Wij zijn een gezonde, winstgevende onderneming met een regelmatige stroom van nieuwe, innovatieve producten van topkwaliteit, met een uitdagende en ondernemende cultuur, waarin medewerkers worden gestimuleerd zich te ontwikkelen en waar met veel plezier wordt gewerkt.

The Apollo Way
Door als Apollo Vredestein waarden te hebben, trekken wij de juiste collega’s, klanten en leveranciers aan. Wij geven richting aan onze beslissingen en worden daardoor besluitvaardiger. Daarnaast worden we voorspelbaar in wat we doen en hoe we iets doen en creëren we vertrouwen. Onze voorspelbaarheid levert duurzame relaties op. Wij verwachten van alle medewerkers dat ze in hun gedrag deze waarden laten zien.

Historie

Op 6 november 1908 wordt de heer Emile Louis Constant Schiff eigenaar van de Nederlandse Guttapercha Maatschappij in Delft, de voorloper van Apollo Vredestein B.V. In 1909 verhuist het bedrijf naar Loosduinen en krijgt het de naam N.V. Rubberfabriek Vredestein.
Het bedrijf is in die jaren gespecialiseerd in allerlei rubberen producten, zoals schoenhakken, tennisballen, vloerbedekking, laarzen en binnenballen voor voetballen. Op 13 september 1934 gaat het grootste deel van de fabriek in Loosduinen in vlammen op. Meteen daarna wordt met de wederopbouw begonnen. In dit jaar wordt ook de fietsbandenfabriek in Doetinchem opgericht.

In 1946 wordt de N.V. Nederlandsch-Amerikaansche Autobanden-fabriek Vredestein in Enschede opgericht. Het Amerikaanse B.F. Goodrich had ruim 20% van de aandelen. Een klein jaar later legt de heer Schiff de eerste steen van de fabriek in Enschede. De groei van het bedrijf zet zich in 1962 door als het bedrijf fuseert met de N.V. Rubberfabrieken Hevea in Raalte. In 1971 wordt het bedrijf 100% eigendom van B.F. Goodrich in Amerika. Begin jaren zeventig vinden de Vredestein-producten weg naar 125 verschillende landen.

Onder invloed van de globalisatie legt het merk Vredestein zich sinds de jaren 70 meer toe op autobanden, agrarische en industriële banden en banden voor tweewielers. Door de oliecrisis in deze jaren zijn fusies in de bandenindustrie aan de orde van de dag. De Nederlandse staat neemt in 1976 49% van de aandelen van B.F. Goodrich over. Twee procent is voor de Stichting tot voortzetting van Vredestein. De overige 49% bleef in het bezit van B.F. Goodrich maar wordt later voor een symbolisch bedrag overgenomen door de Stichting.

Begin jaren 90 wordt het bedrijf door een drietal Nederlandse investeerders overgenomen van de Staat. In 1995 wordt een nieuw strategisch plan opgesteld waarin nauwkeurig gedefinieerd wordt waar Vredestein tien jaar later moet staan op gebied van productontwikkeling, imago, prijsstelling, verkoopspreiding.

Eind jaren 90 komt een unieke samenwerking met de Italiaanse ontwerper Giorgetto Giugiaro tot stand. Giugiaro, in 1999 door de mondiale autopers uitgeroepen tot auto-ontwerper van de eeuw, is bekend van zijn ontwerpen van onder andere de Volkswagen Golf I, BMW M1, Maserati 3200 GT en Alfa Romeo Brera. Voor het merk Vredestein betekent deze samenwerking een volgende stap in de merkbeleving, de hooggekwalificeerde banden krijgen een handtekening van een Italiaanse grootmeester.

In 2009 wordt Vredestein overgenomen door het Indiase bedrijf Apollo Tyres Ltd. De bedrijfsnaam verandert in Apollo Vredestein B.V. Het overgrote deel van de productie vindt plaats in het Nederlandse Enschede. Door forse investeringen in de afgelopen jaren wordt de productiecapaciteit in Nederland uitgebreid. Jaarlijks worden ruim 6 miljoen zomer-, winter- en 4-seizoenenbanden gefabriceerd. Daarnaast worden in Enschede hoogwaardige landbouwbanden gemaakt in aanvulling op productie in India. Banden voor tweewielers en industriële toepassingen worden door gespecialiseerde bedrijven geproduceerd in het Verre Oosten. Het bedrijf biedt werk aan meer dan 1700 medewerkers. Met een totaal van veertien verkooporganisaties in 18 landen is Apollo Vredestein B.V. uitstekend vertegenwoordigd in Europa, de USA en Canada. Daarnaast zijn dankzij de overname door Apollo Tyres Ltd. de deuren naar de Aziatische markt en het midden oosten verder geopend.
Share
Apollo Vredestein B.V.
Food AgriFoodMatch
AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Weigeren