Personeel behouden, hoe doe je dat?

Blog,
Blog
8 March 2023

Het is altijd vervelend als een goede werknemer ontslag neemt. Het kost je bedrijf veel geld, omdat je dan weer op zoek kan gaan naar een vervanger en deze persoon moet inwerken. Zeker door het toenemende personeelstekort en de economische ontwikkelingen is dat geen gemakkelijke opgave.

Personeel behouden, hoe doe je dat?

  • Creëer een positieve werkcultuur: Zorg voor een positieve en ondersteunende werkomgeving waarin werknemers zich gewaardeerd en betrokken voelen. Stimuleer open communicatie, erkenning van prestaties en bied mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei.
  • Loopbaanontwikkeling en groeimogelijkheden: Bied kansen voor professionele ontwikkeling, training en doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Werknemers willen zich blijven ontwikkelen en groeien in hun loopbaan.
  • Feedback en betrokkenheid: Moedig open communicatie aan en zorg ervoor dat werknemers zich gehoord voelen. Bied regelmatig feedback en geef werknemers inspraak bij beslissingen die van invloed zijn op hun werk.
  • Flexibele werkomstandigheden: Overweeg flexibele werkuren, de mogelijkheid tot thuiswerken en andere flexibele regelingen die een goede werk-privébalans bevorderen. Dit kan de tevredenheid en betrokkenheid van werknemers vergroten.
  • Bied competitieve salarissen en voordelen: Zorg ervoor dat je salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden marktconform zijn. Concurrentievoordeel op het gebied van beloning kan helpen om talent aan te trekken en te behouden.
  • Erkenning en beloning: Toon waardering voor de inzet en prestaties van je werknemers. Dit kan variëren van informele erkenning en bedankjes tot formelere beloningssystemen, zoals bonussen of werknemersaandelen.
  • Bouw sterke relaties: Stimuleer een gevoel van gemeenschap en teamgeest door teambuildingactiviteiten, sociale evenementen en samenwerking tussen collega's te bevorderen.


 

AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Weigeren