Tuinbouw, Landbouw, Veehouderij
Zuid-Holland

Yara Benelux B.V.

Zevenmanshaven 107, 3133CA VLAARDINGEN
+31115474444

Over: Yara Benelux B.V.

Yara International ASA est une multinationale spcialise dans les produits l'agriculture ainsi qu'  la protection de l'environnement.
Premier fournisseur d'engrais min raux au monde, Yara contribue   la production alimentaire

Kernactiviteiten

Yara biedt oplossingen voor duurzame landbouw met minder gevolgen voor het milieu. Onze meststoffen en gewasvoedingsprogramma's helpen om de groeiende wereldbevolking van voedsel te voorzien.

Hoofdkantoor

Vlaardingen

Aantal landen waar bedrijf actief is

meer dan 150 landen

Aantal medewerkers nationaal + internationaal

12.000

Over ons

Yara's kennis, producten en oplossingen zorgen voor groei voor de agrariër, de distributeur en de industriële klanten, op een winstgevende en verantwoorde wijze, terwijl de hulpbronnen, voedsel en milieu van de aarde worden beschermd.

Opgericht in 1905 om de opkomende hongersnood in Europa op te lossen, is Yara wereldwijd vertegenwoordigd met meer dan 12.000 medewerkers met verkopen aan meer dan 150 landen.

Historie

De ontwikkeling van het bedrijf is geworteld in die van het Noorse industriebedrijf Norsk Hydro, dat in 1905 werd opgericht. In die jaren gingen de industriëlen Sam Eyde, Kristian Birkeland en Marcus Wallenberg gebruikmaken van de enorme hydro-elektrische hulpbronnen om het eerste belangrijke product van het bedrijf te produceren: minerale meststof. Dit trok over de hele wereld aandacht omdat landbouwers hiermee hun oogsten konden vergroten.

Decennia later, nadat Norsk Hydro activiteiten had ontwikkeld in een groot aantal verschillende bedrijfstakken, van meststoffen tot olie en metalen, werd de divisie die zich het meest intensief bezighield met landbouwproducten en afgeleiden hiervan, verzelfstandigd tot een beursgenoteerde onderneming. Yara International ASA maakte in 2004 zijn debuut op de aandelenbeurs van Oslo. Sindsdien is er veel gebeurd.

Werken bij ons

Onze planeet wordt geconfronteerd met extreme uitdagingen. Tegen 2050 zal de wereldbevolking naar 9 miljard mensen* gegroeid zijn, wat een toename van 60% voedselproductie vereist. De uitstoot van broeikasgassen zullen met 50%** toegenomen zijn. Wij bij Yara maken deel uit van een wereldwijd netwerk dat samenwerkt om winstgevend en verantwoord enkele van 's werelds grootste uitdagingen op te lossen - de grondstoffenschaarste, de voedselonzekerheid en de veranderingen in het milieu.
Share
Yara Benelux B.V.
Food AgriFoodMatch
AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Weigeren