Landbouw
Groningen, Noord-Brabant, Zuid-Holland

Suiker Unie

Noordzeedijk 113, 4671 TL DINTELOORD
+31165525252

Kernactiviteiten

Suiker Unie ontwikkelt, produceert en vermarkt suiker en suikerspecialiteiten. Haar fabrieken voor de productie van suiker in Dinteloord, Vierverlaten en Anklam (Noordoost-Duitsland) behoren tot de modernste van de wereld.

Hoofdkantoor

Dinteloord

Over ons

Suiker Unie is een bedrijf wat zich altijd verantwoordelijk heeft gevoeld voor het milieu, de mensen en de samenleving. We zijn in de kern al jaren bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bij ons primaire proces, de productie van suiker, gaan economie, sociale verantwoordelijkheid, en zorg voor het milieu hand in hand.

Missie / Visie

Missie
Suiker Unie wil de beste zijn in het optimaal en duurzaam tot waarde brengen van alle componenten van de suikerbiet, voor haar klanten, telers en medewerkers.

Visie

Suiker Unie werkt nauw samen met haar telers en partners aan een betere toekomst. Dit doen we door de lokale teelt en de productie van voeding en andere nuttige materialen uit suikerbieten continu te verbeteren. Uiteraard met respect voor de mens en zijn omgeving.

Historie

n oktober 1899 richten 173 akkerbouwers in Zeeuwsch-Vlaanderen de Eerste Nederlandsche Coöperatie Beetwortelsuikerfabriek op te Sas van Gent. In 1900 wordt de eerste campagne gedraaid en betaalt de coöperatie de leden een betere prijs voor de suikerbieten. Goed voorbeeld doet goed volgen en zo verwerken in 1916 zeven coöperatieve suikerfabrieken de bieten van hun leden.

De eerste fusie tussen de drie coöperatieve suikerfabrikanten komt in 1947 tot stand met de Vereniging Coöperatieve Suikerfabrieken (VCS). Deze fuseert in 1966 met de overige nog zelfstandige coöperatieve suikerproducten. In 1970 komt dan de definitieve structuur van Suiker Unie tot stand. De oorspronkelijke coöperaties verdwijnen en de leden daarvan worden rechtstreeks lid van Suiker Unie.

De Europese suikerindustrie kent een marktordening met vaste productiequota. Omdat enerzijds de Europese Unie de marktordening afbouwt, en anderzijds de suikerfabrieken steeds efficiënter produceren, volgen er diverse sluitingen. In 2007 verstevigt Suiker Unie haar positie op de Europese markt door de overname van de suikerdivisie van CSM. In 2009 is de Duitse suikerfabriek Anklam overgenomen.

Werken bij ons

Suiker Unie bouwt op haar medewerkers. Gemotiveerd en goed opgeleid vormen ze de ruggengraat van onze onderneming. We zijn dan ook trots dat ze graag bij ons willen werken en lang in dienst blijven. Als je medewerkers vraagt waarom ze voor Suiker Unie (blijven) kiezen, dan krijg je een waaier aan antwoorden. In onze moderne fabrieken hoor je vaak redenen als de verscheidenheid aan technische hoogstandjes, volledig duurzaam produceren en met TPM steeds willen verbeteren. En natuurlijk de afwisseling tussen de bietencampagne en de periode erna, waarin het tijd is voor nieuwbouw en onderhoud. Alle functies bij Suiker Unie kenmerken zich door veelzijdigheid en een grote mate van zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. Bovenal kennen we aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, een open werksfeer met lage drempels en volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Nieuwe medewerkers worden intensief begeleid en krijgen de tijd om kennis te maken met onder meer de complexe apparatuur.
Share
Suiker Unie
Food AgriFoodMatch
AgriFoodMatch BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?
Weigeren